Hondenschool Rijnmond

Dierenbescherming

Vrijwilligerswerk

Dierenbescherming Rijnmond is een vrijwilligersorganisatie bij uitstek. Ruim 800 vrijwilligers zetten zich regelmatig in voor de verzorging van dieren, een beter dierenwelzijn en komen op voor de belangen van dieren. Werken als vrijwilliger bij de Dierenbescherming is leuk, leerzaam en vooral zinvol! Dierenbescherming Rijnmond heeft 7 dierenopvangcentra waarvan één konijnen- en knaagdierencentrum, een regionale egelopvang, 4 hondenscholen, een dierenambulance en een meldkamer waar 24 uur per dag meldingen worden geregistreerd. De meldingen  over mogelijk verstoord dierenwelzijn worden opgevolgd door vrijwillige afdelingsinspecteurs. Op scholen wordt voorlichting gegeven en regelmatig vinden er pr-acties plaats op braderieën, festivals of in supermarkten. In de week van Werelddierendag op 4 oktober vindt ja

arlijks de collecte plaats. In het gebied dat onder Dierenbescherming Rijnmond valt liggen o.a. de steden Rotterdam, Spijkenisse, Vlaardingen, Rozenburg, Krimpen aan den IJssel, Ridderkerk en Schiedam.

Voor al onze afdelingen zijn we op zoek naar vrijwilligers. Vrijwilligerswerk is niet vrijblijvend. Er wordt van je verwacht dat je regelmatig een dag of dagdeel beschikbaar bent  en je moet minimaal 18 jaar zijn. Voor het konijnen- en knaagdierencentrum is dat 14 jaar. Sta jij stevig in je schoenen en kun je zelfstandig werken? Heb je hart voor dieren en sta je achter het werk van de Dierenbescherming? Dan zijn we op zoek naar jou!

Klik hier voor een overzicht van alle vacatures en om je aan te melden via het digitale aanmeldingsformulier.