Hondenschool Rijnmond

Dierenbescherming

In 2011 adopteerde Christa Boom hond Baco uit het asiel Niewe Waterweg in Vlaardingen. Het was voor haar liefde op het eerste gezicht, maar het bleek dat Baco nog een hoop te leren had. Met veel geduld en hulp van de Gehoorzame Huishond is Baco inmiddels veranderd in een geweldige en sociale hond.

Voor nieuwe eigenaren kan de opvoeding van hun hond soms lastig zijn, maar het verhaal van Christa leert ons dat met veel geduld, een consequente aanpak en een goede training van de Gehoorzame Huishond veel winst te behalen valt. Hieronder kort het verhaal van Christa:

Begin 2011 waren we op zoek naar een eerste hond. We besloten om een dagje dierenasiels te bezoeken. Uiteindelijk kwamen we uit bij het dierenasiel in Vlaardingen. Ik ben nog steeds niet het moment vergeten dat ik Baco zag; dol enthousiast en al blaffend kwam hij aanrennen. Liefde op het eerste gezicht voor mij. Uiteindelijk, na een paar dagen goed nagedacht te hebben, besloten we hem mee te nemen. Er werd gelijk al gezegd: wees consequent met hem. Ook spraken we gelijk af om les te volgen bij de Gehoorzame Huishond in Maassluis.

 We kwamen er al snel achter dat hij nog aardig wat te leren had.  Als eerste ben ik begonnen met zijn halsband om te doen zonder dat hij mij hapte of dat hij opsprong. Uren hebben we elke dag samen gewandeld.  De eerste nacht ging helemaal perfect, meneer liep uit zichzelf de bench in.

 De eerste les bij de hondenschool was voor mij een ramp, de blaren van de riem zaten aan mijn handen en ik werd overal naartoe getrokken. Na overleg zijn we begonnen om wat een-op-een te trainen op afstand, om vervolgens rustig bij de groep terug te komen. Na ongeveer een jaar flink trainen in combinatie met de hulp en tips die de trainers mij hebben gegeven, is Baco helemaal veranderd. De meeste mensen staan nog steeds versteld van het verschil tussen hoe hij was en hoe hij nu is. Ik ben dan ook zeer te spreken over de hondenschool de  Gehoorzame Huishond. Mijn oh zo drukke, slopende, opspringende, happende en trekkende hond is veranderd in een rustige huishond. Helemaal geweldig!

 Elke dag gaan we een uur naar het park waar hij samen met zijn roedel rondrent en dolt. Baco is een hele sociale hond. In de weekenden gaan we meestal naar het bos of strand. Hij is heel erg leergierig en met een beetje training haalt hij nu dan ook de post op zodra hij de postbode ziet. Hij sluit daarna de deuren en kan nog veel meer dingen waar hij zelf ook veel plezier in heeft. Met geen enkel dier heeft hij problemen, hij gaat hier tussen de cavia’s liggen en laat ze aan zijn neus snuffelen. Baco gaat ook regelmatig mee naar de kinderboerderij waar ik werk en hij trek zich niets van de diertjes aan.

 Onlangs heeft Baco zelfs een vriendin gekregen! Geen problemen met haar, hij accepteerde haar gelijk. Voor mij is Baco een hele geweldige asielhond. Het heeft even wat werk gekost, maar het is het dubbel en dwars waard.